nedelja, 5. julij 2009

Nordijska hoja

Nordijska hoja je hoja s palicami. Palice za nordijsko hojo morajo biti namenjene prav temu in veliko manj učinkovito bo, če bomo hodili s palicami, ki jih uporabljamo za planinarjenje. Nordijska hoja izvira iz Finske, ki je ta šport proti koncu prejšnjega tisočletja sprejela za nacionalni šport. Strokovnjaki so namreč mnenja, da vadba nordijske hoje nudi zdravilno moč celotnemu telesu.


Enostavno do vidnih rezultatov

Hoja je naravna oblika gibanja, ne predstavlja večjega napora, telesu pa kljub temu nudi potrebno vzdržljivost. Hoja s palicami je še toliko učinkovitejša in zelo dobrodošla, saj se pri nordijski hoji obremenitev razporedi po celotnem telesu. Raziskave strokovnjakov potrjujejo, da pri nordijski hoji sodeluje 90 % vseh mišic našega telesa. Začnite z nordijsko hojo še danes!


Primerna je za VSAKOGAR!

Nordijska hoja je aktivnost, ki jo lahko izvajamo vsak dan, v vsakem vremenu, v vseh obdobjih našega življenja. Namenjena je vsem začetnikom v svetu športa, otrokom, vrhunskim športnikom, ženskam, moškim, mlajšim, starejšim, vse pogosteje pa se uporablja tudi v rehabilitaciji (gležnjev, kolen, kolkov, hrbta).


Skrivnost leži v pravilni tehniki!

Na videz zelo preprosta aktivnost, od vas vseeno zahteva nekaj osnovnega znanja o sami tehniki hoje, da bo le-ta kar se da učinkovita. Nesmiselno je vihteti palice in jih ne izkoristiti za to, čemur so namenjene. Največ znanja o tehniki hoje boste pridobili, če se boste odločili za individualno vadbo nordijske hoje ali za nordijsko hojo, organizirano v skupini.



Nordijska hoja Tanergija

Nordijska hoja pod vodstvom vodnika nordijske hoje z Gymstick Nordic walking licenco, Sebastjana Simlerja, poteka vsak teden v Tivoliju v Ljubljani (zbirno mesto pred Horsom). Vadbi se lahko kadarkoli priključite, potrebna je predhodna prijava na 040 461 261 ali seba@tanergija.si.

Po želji se lahko naročite tudi na individualno uro nordijske hoje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar